Renault Clio best verkochte model van 2017

4 jan 2018

Renault Clio best verkochte model van 2017

Renault Nederland blikt terug op een uitstekend verkoopjaar. De Renault Clio werd voor het eerst het meest verkochte model in 2017 in Nederland met maar liefst 11.778 stuks. De Renault Clio is net als alle andere modellen van Renault ontworpen door Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design bij Groupe Renault.

Met 50.031 geregistreerde personen- en bedrijfsauto’s en een marktaandeel van 10,3% eindigde Renault op de tweede plaats op de Nederlandse markt. In de particuliere markt is Renault zelfs nummer één (15.177 auto’s totaal en 11,93% marktaandeel) met de Captur als bestverkochte model. De Captur is tevens in zijn segment de bestverkochte crossover.

Het aantal registraties en het marktaandeel van Renault in Nederland groeiden respectievelijk 14% en 6% ten opzichte van verkoopjaar 2016.

Ook zag Renault de verkoop van elektrische auto’s in 2017 toenemen en werden er  meer dan 840 Renault ZOE en Kangoo Z.E. modellen geregistreerd. Dit is vier keer zo veel als in 2016

Nieuwe klant valt met de neus in de kerst roomboter

12 juni 2017

“Toen ik Hein Heutink aan de telefoon kreeg, dacht ik, wat zou er aan mijn Renault mankeren. Die prijsvraag was ik helemaal vergeten", vertelt Johan van Veen uit Rouveen. De winnaar van de kofferbak kerstprijsvraag georganiseerd door de Coop in Zwartsluis en Van Kesteren Renault, had een gelukkige dag. Want toen hij het bedrag van de boodschappen in de kofferbak in de showroom aan de Grote Kranerweerd inschatte op € 102,30 zat hij slechts twee cent naast het werkelijke bedrag van €102,32. Geraden met onwaarschijnlijke preciesie en dat terwijl Johan van Veen nooit zelf de boodschappen doet. Hij lachend: "Verder dan de jaarlijkse bestelling voor de kerstpakketten van het personeel kom ik niet. Maar wel geweldig leuk. Hier kan ik mee thuiskomen”

Niet zo lang geleden stapte Van Veen als nieuwe klant voor het onderhoud van zijn Renault binnen bij Van Kesteren in Zwarstluis. De nieuwbakken klant viel vervolgens met zijn neus in de kerst roomboter door mee te doen aan de kofferbak prijsvraag. "Niks voor mij dacht ik nog", aldus Johan van Veen die zijn prijs ontvaing uit handen van assistentbedrijfsleider Robin Figeland van de Coop (midden op de foto) en Van Kesteren bedrifjsleider Hein Heutink (links op de foto).

Jan en Fien Kalter winnen

12 juni 2017

Kofferbak vol kerstboodschappen

Jan en Fien Kalter zijn de gelukige winnaars geworden van de kofferbakprijsvraag van Van Kesteren Renault en de Jumbo supermarkten, Penningkruid en Hanzeplein, in Kampen.

De zonder rijbewijs door het leven gaande 71-jarige Jan Kalter was bijzonder in zijn nopjes met de afgeladen kofferbak. "Wat mij betreft beginnen we er thuis direct aan. Dit is heel welkom. We hebben nog nooit wat gewonnen. Geweldig. Nee, klant van Van Kesteren ga ik niet worden, tenzij ik de auto erbij krijg, dan haal ik mijn rijbewijs alsnog'!

Jan en Fien Kalter zijn gewend om samen boodschappen te doen. Fien is volgens haar eigen zeggen meestal degene die in die situatie de beslissende knopen doorhakt, maar Jan toonde zich overduidelijk bijzonder prijsbewust. Want in de kofferbak bevond zich voor een bedrag van € 135,32 en Jan vulde €135,- in!

"We hebben heel wat mensen in de showroom gehad die de kofferbak kwamen bekijken en probeerden een inschatting te maken, maar het blijft moeilijk, dat bleek wel" , vertel Van Kesteren receptioniste Mirjam Kranghand.

Op de foto het winnende echtpaar in het midden, rechts verkoopadviseur Raymond Niemeijer en links de twee Jumbo supermarkteigenaren.

Nieuwe Renault MÉGANE  R.S. beheerst elke bocht

12 juni 2017

De Nieuw Renault MÉGANE  R.S. is onlangs onthuld op de autoshow in Frankfurt. Sinds de lancering van de eerste generatie MÉGANE R.S. in 2004, hebben we met dit model een sterke reputatie opgebouwd in de high-performance-klasse van het C-segment. De compleet nieuwe Renault MÉGANE R.S. zet de traditie van Renault Sport voort met een ongekend niveau van efficiency, rijdynamiek en rijplezier. De nieuwe Renault Mégane R.S. is ontworpen om elke bocht de baas te zijn dankzij 4CONTROL®.  HIj staat nog niet in onze showroom, maar met deze korte film stelt teamdriver  Nico Hülkenberg, Renault Sport Formula One, deze sportieve verschijning aan je voor.

De nieuwe Renault Mégane R.S. staat in het eerste kwartaal van 2018 in de showroom en direct daarna start de levering. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de nieuwe Renault MÉGANE R.S.?

Meld je dan hier aan. Dan houden we je graag op de hoogte van al het nieuws rondom de nieuwe Renault Mégane R.S. Dus is er nieuws, dan hoor je van ons. Tot snel.

Meld je hier aan

Renault is opvallend aanwezig op de Frankfurt Motor Show

12 juni 2017

Renault is opvallend present op de Frankfurt Motor Show met een conceptauto en een compleet huis. In de visie van Renault toekomst wordt de auto een integraal onderdeel van het dagelijks leven. De Renault Symbioz, de conceptauto belichaamt deze visie en kan fysiek verbonden worden met een huis en er ook onderdeel van uitmaken.

De elektrische en zelfrijdende conceptauto heeft precies hetzelfde interieur als het huis dat Renault tentoonstelt. Het huis is voorzien van een lift, zodat de conceptauto ook op de tweede verdieping onderdeel kan uitmaken van het interieur. De auto kan fungeren als een open ruimte, maar ook als afgesloten werkplek.

“Studies laten zien dat auto's in stedelijke gebieden 95 procent van de tijd ongebruikt stil staan”, zegt  Stéphane Janin, director of concept cars design bij Renault, in het persbericht. “De Renault Symbioz verbindt de auto daarom met thuis. Hierdoor staat de auto centraal in de familie en gebruiken de gezinsleden hem intensiever, als mobiele, multifunctionele leefruimte.”

Slim laden

Digitalisering speelt een grote rol in de toekomstvisie van Renault. Het stelt de conceptauto namelijk in staat om slim te laden en ontladen. Als er in de aankomende 48 uur geen reizen gepland staan, blijft er bijvoorbeeld een minimaal hoeveelheid stroom achter in de accu. Bij een weekendje weg op de planning wordt de batterij juist volledig opgeladen.

Zelfrijdend

De Renault Symbioz is volledig ingericht op een toekomst van zelfrijdend vervoer. De auto beschikt dan ook over een groot OLED-scherm, compleet met multimedia-systeem. Daarnaast vouwt het stuur automatisch in het dashboard en worden de gaspedalen ingetrokken als de auto op autonome stand staat. De bestuurders- en passagiersstoel zijn daarnaast in staat om 180 graden te draaien, naar de andere inzittenden toe.

Elektrisch

De innovatieve conceptauto is daarnaast volledig elektrisch en biedt een reëel actieradius van 500 kilometer. Twee elektromotoren zorgen voor een vermogen van 500 kilowatt, waarmee de auto binnen 6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereert. Het accupakket van 72 kilowattuur kan binnen 20 minuten voor meer dan 80 procent opgeladen worden.

De visie van Renault is er eentje die een blik in de verre toekomst werpt: 2030. Het automerk verwacht dan ook dat de prestaties, actieradius en laadtijd van de auto tegen die tijd nog beter zullen zijn.

Meer lezen

De jaarlijkse Salon de Promotion van Renault weer voor de deur.

12 juni 2017

De jaarlijkse Salon de Promotion van Renault weer voor de deur. Om iedereen de kans te geven te profiteren van de vele aanbiedingen, valt binnenkort huis-aan-huis in heel Nederland, een speciale Salon de Promotion krant bij miljoenen Nederlanders op de mat.

"Elk jaar weer een heel spektakel", weet Wimfried van Kesteren. ""Samen met Renault organiseren we dit festijn al jaren, maar het blijft een succesnummer. In Kampen hebben we de meeste ruimte en daar staan ook de meeste nieuwe modellen. De showroom staat er piekfijn bij. Wij mogen tot en met 24 september hele mooie aanbiedingen doen. Zo kunnen snelle beslissers gebruikmaken van een beslisbonus die bijvoorbeeld bij de Renault Megane oploopt Estate tot € 2800,- . De bonussen gelden alleen op de voorraad auto's i.

Bekijk de voorraad

Dacia presenteert nieuwe Duster

12 juni 2017

Dacia presenteert nieuwe Duster
Dacia presenteert de volledig nieuwe Duster. De iconische SUV van Dacia versterkt zijn aantrekkingskracht dankzij de modernere en robuustere styling en nog meer gebruiksgemak en veelzijdigheid. Na meer dan een miljoen verkochte exemplaren van de huidige generatie wordt opnieuw een spannend hoofdstuk geopend in de geschiedenis van Dacia. #AllNewDuster #Dacia.

De nieuwe Dacia Duster beleeft zijn wereldpremière op de autoshow van Frankfurt, die 14 tot en met 24 september 2017 voor publiek is geopend. Het is een absoluut hoogtepunt voor Dacia, aangezien van de eerste generatie Duster wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren verkocht zijn. Het volledig nieuwe model heeft alles in huis om het succes onverminderd voort te zetten. Zijn avontuurlijke karakter wordt benadrukt door een nieuw design met een herkenbaar DNA, waarmee de Duster nog robuuster en gespierder toont. De nieuwe carrosseriekleur Orange Atacama versterkt bovendien nog eens zijn krachtige persoonlijkheid.

Voorzijde
De nieuwe grille sluit naadloos aan op de koplampen die op de uiterste hoeken geplaatst zijn en daarmee de visuele breedte van de Duster versterken.
Nieuwe lichtsignatuur inclusief LED-dagrijverlichting verdeeld in drie delen van de koplampunit.
De scherpe vouwen van de motorkap dragen bij aan de stoere uitstraling.
De skidplate is aanzienlijk groter en volledig in satijn-chroomkleur uitgevoerd en bovendien krasbestendig.
Zijkant
De verhoogde taillelijn versterkt de indruk van kracht en veiligheid.
De voorruit is iets steiler en 100 mm verder naar voren geplaatst ten opzichte van het huidige model, waardoor de cabine langer is en ruimer overkomt.
Nieuwe aluminium dakrails volgen de lijn van de voorruit en creëren een dynamisch profiel.
De kenmerkende, brede wielkasten zijn meer opgevuld dankzij 17-inch wielen.
Zwarte dorpelbeschermers zorgen voor een extra robuuste look.
Achterzijde
Zelfverzekerde houding dankzij de brede heupen.
Sterke visuele breedte dankzij krachtige horizontale lijnen en achterlichtunits op de uiterste hoeken.
Kenmerkende achterlichtsignatuur met vier aparte segmenten.
Bredere, volledig in satijn-chroomkleur uitgevoerde skidplate completeert het aantrekkelijke design.
 
Behalve het nieuwe exterieurdesign heeft de nieuwe Dacia Duster ook een volledig nieuw ontworpen interieur met een verhoogde kwaliteitsbeleving en nieuwe voorzieningen.
 
De nieuwe Duster wordt onthuld tijdens de persconferentie van Dacia op de internationale autoshow van Frankfurt (IAA), op 12 september 2017 om 11.10 uur door Jean-Christophe Kugler, Executive Vice-President, Chairman of Europe Regio. De persconferentie is bovendien live te volgen via de website group.renault.com. Volg het nieuws via #AllNewDuster en #Dacia.

Meer lezen

28 Nieuwe Renaults voor Habovo 

12 juni 2017

Autobedrijf Van Kesteren aan Kilbystraat is momenteel omgeven door een heus cordon van spiksplinternieuwe witte Renaults. Twaalf Trafic's, tien Kangoo's, vier Megane's en twee Kadjars staan als een mobiele muur, bumper aan bumper opgesteld. De auto's zijn bestemd voor de Habovo Groep die onlangs de mega-order van maar liefst 28 Renaults plaatste. "Geen alledaags gezicht en ook geen alledaagse order. We hebben een bijzondere relatie met Habovo die al zo'n 17 jaar teruggaat. Ander belangrijk punt om ons de opdracht te gunnen was, volgens mij, dat we Habovo, veel zekerheden bieden en geen zorgen geven," legt Wimfried van Kesteren de achtergronden van de opmerkelijke overeenkomst uit.
Voor Herman Boeve, van de Habovo Groep, is de deal ook een uitvloeisel van een samenloop van omstandigheden. "We hebben net een bedrijf in Assen overgenomen en waren daarnaast, voor een aantal andere bedrijven van ons, toe aan nieuwe auto's. Zoveel nieuwe auto's tegelijk hebben wij ook nog niet eerder gekocht", aldus Herman Boeve.

 Inmiddels is het bedrijf flink gegroeid en vallen Donec Afbouw, Nicon Vloeren, Metselbedrijf Van der Weerd, Prostuc Afbouw, Brabant Afbouw, Tegelcentrum Dorgelo en Zendijk Personeelsdiensten ook onder de Habovo Groep. 
Dat Habovo door de jaren heen klant is gebleven bij Van Kesteren heeft een aantal redenen."Hoe die het doet, weet ik niet, maar 't lukt hem altijd. Wimfried zorgt dat we altijd rijden. Dat is voor ons super belangrijk!" Daarnaast is de keuze voor Van Kesteren ook praktisch ingegeven. "Mooi dichtbij en ik vind het belangrijk om met andere lokale ondernemers op te trekken," besluit Herman Boeve.

Meer lezen

Maak kennis met..

12 juni 2017

Maak van 15 t/m 25 juni aanstaande, kennis met de nieuwe Renault Captur en de nieuwe Renault Koleos tijdens het Crossover Festival bij Van Kesteren Renault in Kampen en Zwartsluis. Tijdens het Crossover Festival heeft Van Kesteren exclusieve aanbiedingen voor wie de nieuwe Renault Captur, de nieuwe Koleos of de Kadjar koopt of least.

Nieuwe Renault Captur en Koleos

‘Ontdek de nieuwe Renault Captur met opvallende nieuwe details, zoals de C-shape LED-dagrijverlichting en vernieuwde wielen, vertelt Wimfried van Kesteren. ‘Verbaas je vervolgens over de hoge zit en krachtige lijnen van deze stoere crossover’. De nieuwe Koleos trekt ieders aandacht met o.a. zijn atletisch profiel, robuuste voorkant en full LED verlichting. 

Groot voordeel op de nieuwe Renault Captur en Kadjar

‘We bieden ter introductie een upgrade naar een automatische versnellingsbak ter waarde van € 1.600,- cadeau op de Captur. Maakt u geen gebruik van de automaat-upgrade, dan ontvangt u € 1.600,- Festival Voordeel. Op de Kadjar geldt dezelfde aanbieding: u ontvangt de automaat-upgrade ter waarde van € 2.200,- als introductie aanbod. En maakt u geen gebruik van deze upgrade, dan ontvangt u € 2.200,- Festival Voordeel’. 

‘Daarnaast ontvangt u op verschillende uitvoeringen van de nieuwe Captur en Kadjar nog steeds het Easy Life Pack t.w.v. €495,- cadeau. Met innovaties zoals parkeersensoren voor en achter, achteruitrijcamera, Easy Park Assist en Blind Spot Warning maakt Renault uw leven een stuk makkelijker!’ 

Meer lezen
Nieuwsoverzicht