Met deze 10 tips houd je ze gedurende de rit lekker rustig!

In de zomerperiode zijn lange autoritten vaak onvermijdbaar. Met de auto naar het buitenland? Je zit al snel meer dan 10 uur in de auto. Dat is niet alleen voor jou zelf lang en vermoeiend, de kinderen vinden het vaak ook niet veel aan. En dus ben jij voortdurend bezig om die kids op de achterbank te vermaken en dat maakt de rit alleen maar extra vermoeiend. 


Maar het kan anders! Met deze 10 tips houd je ze gedurende de rit lekker rustig!

1. Bereid ze voor op de rit

1. Bereid ze voor op de rit, op deze manier zijn ze voorbereid op het stilzitten én ze kunnen meedenken over hoe zij zich denken te vermaken. Zo kun je ze van tevoren meenemen naar die bibliotheek voor leesvoer of naar de supermarkt voor hun favoriete snacks, dan hebben ze ook wat om naar uit te kijken onderweg.

2. Alles opgeladen?

2. Laad de tablets maar op, en installeer van tevoren spelletjes die geen internet nodig hebben. Zo vermaken ze zich wel even. Meerdere kinderen en maar één tablet? Zet een timer om bijvoorbeeld het uur, zodat het duidelijk is wanneer ze moeten wisselen.  

3. Geen tablet achterin?

3. Wanneer je geen tablet achterin wilt of hebt of gewoon als extra: bedenk -samen met de kinderen- spelletjes voor op de achterbank. Denk aan achterbankbingo, autokleuren of -merken spel (wie als eerst 10 dezelfde heeft gezien heeft gewonnen), de woordenslang, wie ben ik (met post-it’s) enzovoort.

Meer lezen

4. vakantie-doe-boeken

4. Ook puzzelboekjes, kleurboeken of vakantie-doe-boeken zijn vaak een groot succes. Wat je ze ook geeft, geef ze om de zoveel tijd iets nieuws te doen, zodat ze zich niet vervelen.

5. Raamstickers

5. Voor de kleintjes werken makkelijk verwijderbare raamstickers en raamstiften erg goed. 

6. Spotify afspeellijst

6. Maak van tevoren een afspeellijst waarin ieder gezinslid een x aantal liedjes mag zetten, en zet deze in de auto dan op shufflemodus. Zo heeft iedereen om de zoveel tijd een leuk lied om van te genieten. Luisterboeken houden de kinderen ook rustig!

7. Lekker!!

7. Zorg voor genoeg lekkers, eventueel van tevoren zelf gemaakt met de kinderen, dan kijken ze extra uit naar de snackmomentjes. 

Meer lezen

8. Pauze!

8. Houd voldoende pauzes onderweg, zodat de kinderen kunnen plassen en lekker even kunnen rondrennen.

9. Vertrek niet overdag

9. Vertrek niet overdag, maar op momenten dat de kinderen eigenlijk zouden slapen, zodat ze de eerste uren nog wat slaap meepakken, gegarandeerd stilte op de achterbank ;)

10.zijn we er al bijna?

10. Geef de kinderen als ze oud genoeg zijn een plattegrond waarop je de route markeert. Zo kun je af en toe aanwijzen waar jullie zijn, zodat je de zin “zijn we er al bijna?” een stuk minder vaak hoort. 

En als laatste, voorkom zo goed als je kan autopech, want daar worden de kids - en jij zelf natuurlijk- al helemaal onrustig van. Ben je nog niet langs Van Kesteren Renault geweest of ga pas volgende week rijden? Laat je auto voor slechts € 14,95 een zomercheck doen. Wij checken jouw Renault uitgebreid en jij kan zorgeloos de weg op!

De mooiste fotografie locaties voor je Renault

Als je aan fotografie denkt, denk je misschien niet meteen aan autofotografie. Maar je kunt prachtige foto’s maken van je auto en daarvoor hoef je niet helemaal naar de mooie plekken te rijden in Zuid-Europa. Want Nederland kent geweldige fotografie locaties, denk hierbij aan de pittoreske dorpen, spectaculaire bouwwerken, indrukwekkende natuurgebieden en mooie musea. Wij hebben in dit blog een paar locaties in Nederland voor je op een rijtje gezet als inspiratie om jouw Renault te fotograferen. Laat maar komen die foto’s!

1. Vliegkamp Valkenburg

Als je aan autofotografie denkt, denk je misschien al snel aan een stoer circuit of een snelweg. Vandaar onze eerste keuze voor Vliegkamp Valkenburg. Dit vliegkamp heeft dienst gedaan als militair vliegveld dat sinds juli 2006 officieel gesloten is. Sinds die tijd wordt de vliegbasis ingezet voor tal van anderen doeleinden, onder meer voor de musical ‘Soldaat van Oranje’. De vliegbasis biedt een unieke mogelijkheid om jouw Renault prachtig vast te leggen in een stoere omgeving.

Meer lezen

2. Reitdiephaven, Groningen

Reitdiephaven is een jachthaven op ongeveer een kwartier van het centrum van Groningen. De haven ligt aan de ‘staande-mastroute’, dat vanaf Delfzijl tot het Waddengebied loopt. De kleurrijke Scandinavische bebouwing vormt een prachtige entourage die je zeker weten een paar prachtige foto’s opleveren!
Heeft je auto één van de kleuren van de huizen in de haven? Dan heb je gegarandeerd een prachtfoto!

3. Zeeland

Met z’n vergezichten en overal zee is Zeeland de provincie bij uitstek om leuke foto’s te maken! Denk aan de mooie havenstadjes en vissersdorpjes, Neeltje Jans en de Deltawerken. Ga jij voor de eindeloze wegen met windmolens of zie jij je Renault al schitteren aan de Zeeuwse kust? Keuze genoeg in Zeeland!

4. Amsterdam-Noord

Reitdiephaven is een jachthaven op ongeveer een kwartier van het centrum van Groningen. De haven ligt aan de ‘staande-mastroute’, dat vanaf Delfzijl tot het Waddengebied loopt. De kleurrijke Scandinavische bebouwing vormt een prachtige entourage die je zeker weten een paar prachtige foto’s opleveren!
Heeft je auto één van de kleuren van de huizen in de haven? Dan heb je gegarandeerd een prachtfoto!

5. Noord-Veluwe route

Natuurlijk kan er aan dit rijtje fotografie locaties een prachtig Nederlands natuurgebied niet ontbreken! De Noord-Veluwe route voert door een mooi natuurgebied, waarin bossen, heide en zandverstuivingen een belangrijke rol vervullen. Op vele punten langs de route zijn aantrekkelijke locaties om jouw Renault te fotograferen! Deze route leidt je niet alleen langs prachtige natuur, maar ook langs bijvoorbeeld Paleis Het Loo en de Apenheul.

Meer lezen