VDV Inspectie kiest wederom voor Renaultdealer Van Kesteren Zwartsluis

Hein Heutink, Verkoop- en Leaseadviseur bij Van Kesteren Renault Zwartsluis leverde vorige week een Renault Kangoo af aan Arend van der Vegt, eigenaar van VDV Inspectie. Zijn bedrijf groeit zo hard, dat het tijd werd voor een extra bedrijfswagen. Of zelfs twee, want bij de aflevering van deze bedrijfswagen, bestelde hij zelfs een tweede Kangoo.
 
Topservice bij Van Kesteren
De keuze voor Renaultdealer Van Kesteren Zwartsluis was een logische keuze voor eigenaar Arend van der Vegt. VDV Inspectie doet keuringen van elektrische apparatuur voor bedrijven. Daarbij zijn zij veel onderweg. Arend vertelt: ‘Voor een tijdje terug hield één van onze auto’s er onderweg mee op. Dat was geen Renault, maar Hein hielp ons wel weer op weg met een vervangende auto. De service is daar dus gewoon top!’
 
Kangoo als bedrijfsauto
De Renault Kangoo heeft precies de afmetingen die VDV Inspectie nodig heeft. Arend: ‘We hebben al een wat grotere bedrijfswagen. Daarom koos ik nu, in overleg met een medewerker, voor een compacte bestelwagen. Deze auto is compact, ruim en prettig en vult ons wagenpark op een goede manier aan.’ 

300 dames genieten van Ladies Night bij Van Kesteren

Fashion, food, lifestyle, beauty en design. Op vrijdagavond 8 november kwam het allemaal samen bij Renault dealer Van Kesteren in Kampen tijdens Ladies Night. De 35 deelnemende ondernemers uit Kampen en omstreken legden met mode, sieraden, massages, manicure, visagie, wijn, chocola, kaas, bloemen, interieuraccessoires en natuurlijk auto’s liefst 300 (!) dames in de watten.

Mannen aan de kant, vrouwen in het pand. Onder dat mom beleefden de vrouwen een heerlijke ‘Girls Night Auto’ in Van Kesterens showroom. Organisator Ineke Smits: “We kondigden Ladies Night aan als hét ideale uitje om jezelf en je vriendinnen eens heerlijk te verwennen. En dat is zeker gelukt.”

Een voorname rol daarin speelden de verrassende wijze waarop de lokale bedrijven zich presenteerden. Maar ook de hoffelijkheid waarmee de enige mannen in het pand de dames tegemoet traden, kon de goedkeuring wegdragen. Ineke: “De medewerkers van Van Kesteren zorgden voor het parkeerbeheer, een gastvrije ontvangst op de rode loper en voor bubbels in bites.”

Wie tussen het passen van kleding en het proeven van wijn door spanning wilde, kon terecht in de werkplaats. Daar stonden een officiële Formule 1-auto van Renault en Formule 1-racesimulator klaar. “Binnenkort maken we bekend wie de snelste rondetijd noteerde en wie het juiste gewicht van een Formule 1-band raadde. De winnaars winnen een hotelovernachting voor twee”, aldus Ineke. “En omdat het verwennen nog wel even doorgaat, geven we aan drie bezoekers ook nog een week, midweek of weekend gratis rijden in een Renault Clio, Twingo, Twizy of Zoe weg.”   

Dames opgelet!
RENAULTS OFFICIËLE FORMULE 1-BOLIDE KOMT NAAR VAN KESTERENS LADIES NIGHT

Zin in een heerlijke hotelovernachting met je man, kind, moeder, zus of vriendin? Kom dan op vrijdagavond 8 november van 19.00 tot 22.00 uur naar Ladies Night bij Renault-dealer Van Kesteren. Maak jouw man of vriend jaloers, stap in de officiële Formule 1-bolide van Renault en raad het gewicht van de banden. Is jouw schatting goed voor een podiumplek? Dan is die hotelovernachting voor jou! 
 
Wil jij thuis een nog jaloersere blik ontvangen? Neem dan ook even plaats in de Formule 1-racesimulator. Want ook die komt speciaal voor Ladies Night naar Kampen. Laat je partner zien dat vrouwen wel degelijk over stuurmanskunst beschikken door een toptijd te noteren op het nieuwe circuit van Zandvoort.
 
Formule 1-café voor vrouwen
Zowel de racesimulator als de Formule 1-bolide maken tijdens Ladies Night deel uit van het Formule 1-cafe. “En dat is nu eens geen plek voor mannen, maar voor vrouwen!”, lacht organisator Ineke Smits. “Zo kunnen de dames tussen het genieten van mode, sieraden, massages, manicure, visagie, wijn, chocola, kaas, bloemen en interieuraccessoires ook nog even het thuisfront jaloers maken met foto’s en filmpjes. Want hoe vaak zijn er nou een Formule 1-racesimulator en -auto in Kampen te bewonderen? Heel uniek dat we dat voor elkaar hebben gekregen.”    
 
Meer fraaie prijzen
Aan mooie prijzen is sowieso geen gebrek tijdens Ladies Night. Ineke: “Een week gratis rijden in een Renault Clio, een midweek in een Renault Twingo of een weekend in een Renault Twizy of Zoe. Tijdens de loterij is het onder het genot van bubbels en bites allemaal te winnen.”
 
Filmsterren-entree
Mannen aan de kant, vrouwen in het pand. Onder dat mom komen fashion, food, lifestyle, beauty en design allemaal samen aan de Kilbystraat 4 bij Van Kesteren. “Dat maakt Ladies Night dé ideale gelegenheid om jezelf en je vriendinnen eens lekker te verwennen”, vertelt Ineke. “We leggen de rode loper letterlijk voor jullie uit met een filmsterren-entree.”
 
A Girls Night Auto
Renault-dealer Van Kesteren organiseert de ‘Girls Night Auto’ in samenwerking met tientallen ondernemers uit Kampen en omstreken. “Zo zorgen we voor een gevarieerd aanbod aan producten en diensten voor vrouwen” zegt Ineke. “Van het passen van kleding tot het proeven van wijn. En van glinsterende sieraden tot stijlvolle woonaccessoires. Op vrijdagavond 8 november voelt elke dame zich in de showroom van Van Kesteren als een kind in de snoepwinkel.”
 
Gratis entree
De Ladies Night van Van Kesteren is gratis te bezoeken en alleen toegankelijk voor vrouwen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Mannen aan de kant, vrouwen in het pand!
LADIES NIGHT BIJ RENAULT DEALER VAN KESTEREN

 Mode, sieraden, massages, manicure, visagie, wijn, chocola, kaas, bloemen, interieur en… de fraaiste auto’s. Onder het genot van bubbels en bites komt het op vrijdagavond 8 november vanaf 19.00 tot 22.00 uur allemaal samen tijdens de Ladies Night van Renault-dealer Van Kesteren in Kampen.

Filmsterren-entree 
Mannen aan de kant, vrouwen in het pand. Onder het mom ‘A Girls Night Auto’ verandert het mannenbolwerk aan de Kilbystraat 4 voor één avond in een domein voor dames. Fashion, food, lifestyle, beauty en design; het komt bij Van Kesteren allemaal samen. “Dat maakt Ladies Night dé ideale gelegenheid om jezelf en je vriendinnen eens lekker te verwennen”, vertelt organisator Ineke Smits. “We leggen de rode loper letterlijk voor jullie uit met een filmsterren-entree.”

Mannelijke bediening
Voor de bediening tijdens de gratis te bezoeken avond tekenen de enige aanwezige heren in de showroom: de Van Kesteren-medewerkers. “Tussen het aanbieden van de hapjes en drankjes door staan zij ook voor de dames klaar om vragen te beantwoorden over de Clio, Twingo, Twizy, Zoe en alle andere modellen van Renault.”

 Fraaie prijzen
Als op het eind van de avond iedereen al flink in de watten gelegd is, staat drie bezoekers nog een extra verrassing te wachten. “Dan volgt de uitslag van de loterij met drie mooie prijzen. Een week gratis rijden in een Renault Clio, een midweek in een Renault Twingo of een weekend in een Renault Twizy of Zoe”, aldus Ineke. 

 Renault-dealer Van Kesteren organiseert de ‘Girls Night Auto’ in samenwerking met meerdere ondernemers uit Kampen en omstreken. “Zo zorgen we voor een gevarieerd aanbod aan producten en diensten voor vrouwen” zegt Ineke. “Van het passen van kleding tot het proeven van wijn. En van glinsterende sieraden tot stijlvolle woonaccessoires. Op vrijdagavond 8 november voelt elke dame zich in de showroom van Van Kesteren als een kind in de snoepwinkel.”

De technische specialisten kiezen voor Renault

De technische specialisten van VWC Group komen sinds een paar maanden op locatie in een nieuwe Renault Clio Estate. In mei leverden we het bedrijf vier Clio’s. We keken naar de kilometrages van de verschillende medewerkers en zo kozen we per medewerker een geschikte auto. Klaas van Wendel, mede-eigenaar VWC Group vertelt over de koop en de samenwerking met Van Kesteren Renault.  

In mei hebben wij vier Clio’s Estate mogen afleveren aan VWC Genemuiden. Verschillende bestelauto’s moesten vervangen worden en VWC koos ervoor om te gaan voor personenauto’s. Per berijder van VWC hebben we gekeken naar de kilometrages om te beslissen of er gereden moest worden op diesel of benzine. Zo hebben, met exact dezelfde uitstraling, alle werknemers een passende auto met daarbij passende onderhoudscontracten en verlengde garanties. We kwamen al snel bij de Clio uit voor deze klant omdat er maar weinig auto’s zijn in het compacte segment die een Estate uitvoering hebben. De firma VWC is een oude bekende van ons, we doen al langere tijd zaken met elkaar. Zo kochten ze voorheen al auto’s bij ons en verschillende medewerkers rijden Renault. 

Inmiddels zijn de auto’s een paar maanden in gebruik en bevallen ze goed. Klaas van Wendel, mede-eigenaar VWC Group vertelt over de koop: “Onze kleine bedrijfsbusjes waren aan vervanging toe. We kozen toen om deze te vervangen voor personenauto’s om onze bedrijfsuitstraling te professionaliseren. Onze technische mensen komen nu op locaties met mooie auto’s in plaats van oude busjes. We kenden Renault al langer en ze kwamen met een goede offerte met een mooie en complete Estate in het segment wat we zochten. Renault heeft korte lijntjes en een no-nonsense instelling, zo zitten we zelf ook in elkaar en dus zijn we erg tevreden over de samenwerking. Een volgende keer kijken we zeker weer wat Renault en Van Kesteren voor ons kunnen betekenen.” 

Wereldpremière Renault ARKANA showcar op autoshow van Moskou 2018

24 jan 2018

Het C-segment is het meest dynamische en uitdagende deel van de automarkt, vooral op het gebied van SUV’s. De behoeften van klanten worden steeds diverser. De ARKANA speelt in op die nieuwe verwachtingen. Het model combineert op buitengewone wijze de elegantie van een sedan met de robuustheid van een SUV.

De ARKANA showcar heeft een krachtig en aantrekkelijk design:

De robuustheid komt tot uiting in de ruime bodemvrijheid, brede wielkasten en grote 19-inch wielen voor uitstekende all-terrain capaciteiten. Het is een stoere verschijning die is voorbereid op veeleisend rijgedrag en zware weersomstandigheden.
De elegantie van de hoge taillelijn en schuin aflopende coupé-daklijn wordt versterkt door verchroomde details op de flanken en een panoramisch glazen dak.
Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design bij Groupe Renault: “De ARKANA showcar is een onderscheidende coupé-crossover. Een markante mix van een elegante sedan en de krachtige houding van een SUV. We hebben gekozen voor specifieke Renault-kenmerken met een sterk, krachtig en sensueel ontwerp met een Frans tintje.”

Het model combineert de elegantie van een sedan met de robuustheid van een SUV op buitengewone wijze.
Dit nieuwe model wordt gelanceerd in verschillende landen over de hele wereld, te beginnen in Rusland in 2019. In een later stadium wordt de Renault ARKANA ook geproduceerd en verkocht in Azië en andere regio’s, eventueel met een aangepast ontwerp om te voldoen aan de verwachtingen van klanten in die regio’s.

Geheel volgens het strategische plan Drive the Future is Groupe Renault voornemens de internationale groei te versnellen en het productaanbod uit te breiden om de wereldwijde afzet te verhogen tot 5 miljoen voertuigen in 2022. ARKANA speelt een belangrijke rol in het bereiken van dit doel.

Groupe Renault nam in 2017 bijna een derde van de Russische automarkt voor zijn rekening (448.270 verkochte voertuigen en 28% marktaandeel). Momenteel is Rusland de op één na grootste markt voor Groupe Renault, die tegen het einde van het strategische plan de grootste markt zal zijn voor de groep

De elektrische Renault Master Z.E. voor distributie in stadscentra

24 jan 2018

De elektrische Renault Master Z.E. voor distributie in stadscentra

Van Kesteren breidt het aanbod van lichte bedrijfswagens uit met de volledig elektrisch aangedreven Renault Master Z.E. - 'het ideale werkpaard voor het emissievrij vervoeren van goederen in en rond de stad'. De bestelwagen is ontwikkeld voor klanten die zorg voor het milieu essentieel vinden en bedraagt een topsnelheid van 100 km/u.

De Renault Master Z.E. is het perfecte voertuig voor distributie in standscentra, doordat deze uitgerust is met een combinatie van een geavanceerde elektromotor en een batterij van de nieuwste generatie. Dit zorgt voor een actieradius van 120 kilometer. Met deze motor presteert de Master Z.E. uitstekend voor bestelwerk in- en rond de stad en stelt het model daarbij in staat om deze afleveringen emissievrij te verrichten. Het volledig opladen van de batterij duurt slechts zes uur. Als aanvulling daarop heeft Renault een nieuw ecosysteem gepresenteerd van connected diensten om het wagenparkbeheer te verbeteren en bedrijven te laten groeien. Dit helpt ondernemers zich aan te passen aan de nieuwe milieueisen van de stedelijke omgeving.

De grote bestelwagen is leverbaar in zes versies met verschillende op maat gesneden oplossingen. Zo is het mogelijk om een Wide View-spiegel toe te voegen voor het verminderen van dode hoeken, maar is het ook mogelijk om een achteruitrijcamera en parkeersensoren toe te voegen. Het interieur is ingericht als mobielkantoor, met een draaibaar tafelblad, documenthouder op het dashboard en talloze handige opbergvakken. Met de Renault Master Z.E. biedt Van Kesteren de perfecte bestelwagen op maat.

Ineke Smits blij met 'superservice'

24 jan 2018

Het idee liet haar maar niet los. Elke keer als ze op de televisie het duo Geer en Goor zich sterk zag maken voor eenzame ouderen werd het besef sterker. Ze wilde voor die groep mensen iets gaan doen. Ze had haar sporen in de sales verdiend. Ineke Smits had zich bij herhaling een versterking voor elk salesteam getoond. Maar nu ging ze het anders doen. Het idee wat ze dan precies wilde gaan doen, stond ineens helder voor haar ogen.

“Senioren helpen om ze te laten genieten van al het leuks dat het leven nog te bieden heeft. Een middagje uit, een beetje toeren in de auto, een strandwandeling, een bezoek aan hun geboortestad of bijvoorbeeld ergens een koffie kopje doen. Gewoon samen een gezellige dag of middag beleven. Ja, wel een groot verschil met wat ik altijd heb gedaan, maar het lijkt me geweldig", vertelt ze enthousiast. Voor haar nieuwe missie   had ze bovenal een andere auto nodig. "Het moest in ieder geval een comfortabele auto met een gemakkelijke instap zijn. Ik heb verschillende autobedrijven bezocht en ongelogen, vaak kreeg ik het gevoel dat ze geen tijd aan me wilden besteden. Bij Van Kesteren in Kampen ging het heel anders. Wimfried van Kesteren zag bijvoorbeeld al snel in dat hij op dat moment niet de juiste occasion had staan die aan al mijn wensen voldeed en binnen mijn budget paste. Nadat ik precies wist wat voor mij de juiste auto was heeft hij deze auto geregeld voor me. De Citroën C3 Picasso bleek precies het model dat ik zocht. Ondanks dat het geen Renault was heeft Wimfried van Kesteren me geweldig geholpen. Superservice!”

Rijden in de (besneeuwde) bergen

24 jan 2018

Vertrek jij binnenkort ook met je auto naar de sneeuw? Lees dan mee met onze tips over rijden in de (besneeuwde) bergen, ‘s nachts rijden en parkeren in de sneeuw. Zo rijd je binnenkort probleemloos met 4 wielen de berg op (en af).
Rijd met winterbanden
Met ijzige en besneeuwde wegen in het vooruitzicht is het belangrijk dat er winterbanden onder je auto zitten. Naast dat dit veilig is, zijn winterbanden en sneeuwkettingen aan boord verplicht in de meeste wintersportlanden. Ook is het voordelig voor de banden die je de rest van het jaar gebruikt. Het wisselen van je banden zorgt er namelijk voor dat beide sets minder snel slijten.

Wanneer je winterbanden onder je auto laat zetten is het belangrijk dat de profieldiepte minimaal 5 millimeter is, anders gelden de banden juridisch niet meer als winterband. In het buitenland word je er zelfs voor bekeurd. Zijn je voorbanden (voorwielaandrijving) verder afgesleten dan je achterbanden? Dan kun je het jaar erop de banden van voor naar achteren wisselen.

Geen berg te hoog
Autorijden in een berglandschap is heel anders dan rijden in het vlakke Nederland. Rijd je de berg op? Rijd dan met een hoger toerental in een lagere versnelling. Dit doe je om te voorkomen dat de motor oververhit raakt en dus te zwaar wordt belast. Wanneer je merkt dat je auto niet meer versnelt terwijl je wel vol gas rijdt, schakel op een iets vlakker stuk dan terug en laat de motor meer toeren maken.

Heb je de top bereikt en ga je voor de perfecte afdaling? Rijd dan in dezelfde versnelling weer naar beneden, zodat de auto vooral op de motor remt. Rem enkel zo nu en dan iets bij. Zo voorkom je dat de remmen oververhit raken.

Wist je trouwens dat stijgend verkeer voorrang heeft op dalend verkeer, omdat dalende voertuigen gemakkelijker weer kunnen optrekken na een stop?

‘s Nachts rijden
Om optimaal van de vakantiedagen te genieten, vertrekken veel mensen graag ‘s avonds of ‘s nachts. Helaas gebeuren er in het donker juist meer ongelukken, omdat mensen minder alert zijn. We hebben hier vier tips voor je om veilig op je bestemming aan te komen.

1)    Kijk ver vooruit en let op de achterlichten van je voorganger en de markeringen op de weg. Focus in ieder geval niet op de koplampen van tegenliggers, dit kan ervoor zorgen dat je eerder uit je baan gaat en verblind wordt.
2)    Rust voldoende, houd in ieder geval na elke twee uur rijden een kwartiertje pauze. Stap dan ook even uit de auto, met wat frisse lucht wordt je scherper!
3)    Vraag of één van je passagier wakker blijft. Een wakkere bijrijder houdt je alerter dan wanneer iedereen slaapt.
4)    Eet niet een te zware maaltijd voor vertrek. Drink onderweg voldoende water en eet kleine energierijke snacks, zoals fruit of graankoeken. Zo blijf je optimaal geconcentreerd.

Kijk voor nog meer tips mee naar onze video over lange reizen!

Parkeren in de sneeuw
Ben je op je wintersportbestemming aangekomen? Dan kan de sneeuwpret bijna beginnen! Let eerst nog even op hoe en waar je de auto parkeert. Onder een dak en zo dicht mogelijk bij een gebouw is het meest geschikt om je auto te beschermen tegen winterweer.

Om het vastvriezen van autoportieren te voorkomen, kun je de rubbers aan de binnenkant het beste voor vertrek insmeren met vaseline of siliconenspray.

Nog een laatste tip: gebruik een sneeuwhoes, ijsdeken of zelfs een stuk karton die je verankert onder de ruitenwissers. Als je dat niet hebt, zet dan je ruitenwissers omhoog zodat ze niet vastvriezen aan de ruit en je de sneeuw gemakkelijker van de voorruit kan verwijderen (doe dit met een borstel of bezem om geen schade te veroorzaken).

Met deze tips is je kennis over rijden in de bergen weer helemaal opgefrist. Vergeet je sneeuwkettingen niet mee te nemen en laat voor vertrek nog de Wintercheck doen door je Van Kesteren Renault

Renault Clio best verkochte model van 2017

4 jan 2018

Renault Clio best verkochte model van 2017

Renault Nederland blikt terug op een uitstekend verkoopjaar. De Renault Clio werd voor het eerst het meest verkochte model in 2017 in Nederland met maar liefst 11.778 stuks. De Renault Clio is net als alle andere modellen van Renault ontworpen door Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design bij Groupe Renault.

Met 50.031 geregistreerde personen- en bedrijfsauto’s en een marktaandeel van 10,3% eindigde Renault op de tweede plaats op de Nederlandse markt. In de particuliere markt is Renault zelfs nummer één (15.177 auto’s totaal en 11,93% marktaandeel) met de Captur als bestverkochte model. De Captur is tevens in zijn segment de bestverkochte crossover.

Het aantal registraties en het marktaandeel van Renault in Nederland groeiden respectievelijk 14% en 6% ten opzichte van verkoopjaar 2016.

Ook zag Renault de verkoop van elektrische auto’s in 2017 toenemen en werden er  meer dan 840 Renault ZOE en Kangoo Z.E. modellen geregistreerd. Dit is vier keer zo veel als in 2016

Nieuwe klant valt met de neus in de kerst roomboter

12 juni 2017

“Toen ik Hein Heutink aan de telefoon kreeg, dacht ik, wat zou er aan mijn Renault mankeren. Die prijsvraag was ik helemaal vergeten", vertelt Johan van Veen uit Rouveen. De winnaar van de kofferbak kerstprijsvraag georganiseerd door de Coop in Zwartsluis en Van Kesteren Renault, had een gelukkige dag. Want toen hij het bedrag van de boodschappen in de kofferbak in de showroom aan de Grote Kranerweerd inschatte op € 102,30 zat hij slechts twee cent naast het werkelijke bedrag van €102,32. Geraden met onwaarschijnlijke preciesie en dat terwijl Johan van Veen nooit zelf de boodschappen doet. Hij lachend: "Verder dan de jaarlijkse bestelling voor de kerstpakketten van het personeel kom ik niet. Maar wel geweldig leuk. Hier kan ik mee thuiskomen”

Niet zo lang geleden stapte Van Veen als nieuwe klant voor het onderhoud van zijn Renault binnen bij Van Kesteren in Zwarstluis. De nieuwbakken klant viel vervolgens met zijn neus in de kerst roomboter door mee te doen aan de kofferbak prijsvraag. "Niks voor mij dacht ik nog", aldus Johan van Veen die zijn prijs ontvaing uit handen van assistentbedrijfsleider Robin Figeland van de Coop (midden op de foto) en Van Kesteren bedrifjsleider Hein Heutink (links op de foto).

Jan en Fien Kalter winnen

12 juni 2017

Kofferbak vol kerstboodschappen

Jan en Fien Kalter zijn de gelukige winnaars geworden van de kofferbakprijsvraag van Van Kesteren Renault en de Jumbo supermarkten, Penningkruid en Hanzeplein, in Kampen.

De zonder rijbewijs door het leven gaande 71-jarige Jan Kalter was bijzonder in zijn nopjes met de afgeladen kofferbak. "Wat mij betreft beginnen we er thuis direct aan. Dit is heel welkom. We hebben nog nooit wat gewonnen. Geweldig. Nee, klant van Van Kesteren ga ik niet worden, tenzij ik de auto erbij krijg, dan haal ik mijn rijbewijs alsnog'!

Jan en Fien Kalter zijn gewend om samen boodschappen te doen. Fien is volgens haar eigen zeggen meestal degene die in die situatie de beslissende knopen doorhakt, maar Jan toonde zich overduidelijk bijzonder prijsbewust. Want in de kofferbak bevond zich voor een bedrag van € 135,32 en Jan vulde €135,- in!

"We hebben heel wat mensen in de showroom gehad die de kofferbak kwamen bekijken en probeerden een inschatting te maken, maar het blijft moeilijk, dat bleek wel" , vertel Van Kesteren receptioniste Mirjam Kranghand.

Op de foto het winnende echtpaar in het midden, rechts verkoopadviseur Raymond Niemeijer en links de twee Jumbo supermarkteigenaren.

Nieuwe Renault MÉGANE  R.S. beheerst elke bocht

12 juni 2017

De Nieuw Renault MÉGANE  R.S. is onlangs onthuld op de autoshow in Frankfurt. Sinds de lancering van de eerste generatie MÉGANE R.S. in 2004, hebben we met dit model een sterke reputatie opgebouwd in de high-performance-klasse van het C-segment. De compleet nieuwe Renault MÉGANE R.S. zet de traditie van Renault Sport voort met een ongekend niveau van efficiency, rijdynamiek en rijplezier. De nieuwe Renault Mégane R.S. is ontworpen om elke bocht de baas te zijn dankzij 4CONTROL®.  HIj staat nog niet in onze showroom, maar met deze korte film stelt teamdriver  Nico Hülkenberg, Renault Sport Formula One, deze sportieve verschijning aan je voor.

De nieuwe Renault Mégane R.S. staat in het eerste kwartaal van 2018 in de showroom en direct daarna start de levering. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de nieuwe Renault MÉGANE R.S.?

Meld je dan hier aan. Dan houden we je graag op de hoogte van al het nieuws rondom de nieuwe Renault Mégane R.S. Dus is er nieuws, dan hoor je van ons. Tot snel.

Meld je hier aan

Renault is opvallend aanwezig op de Frankfurt Motor Show

12 juni 2017

Renault is opvallend present op de Frankfurt Motor Show met een conceptauto en een compleet huis. In de visie van Renault toekomst wordt de auto een integraal onderdeel van het dagelijks leven. De Renault Symbioz, de conceptauto belichaamt deze visie en kan fysiek verbonden worden met een huis en er ook onderdeel van uitmaken.

De elektrische en zelfrijdende conceptauto heeft precies hetzelfde interieur als het huis dat Renault tentoonstelt. Het huis is voorzien van een lift, zodat de conceptauto ook op de tweede verdieping onderdeel kan uitmaken van het interieur. De auto kan fungeren als een open ruimte, maar ook als afgesloten werkplek.

“Studies laten zien dat auto's in stedelijke gebieden 95 procent van de tijd ongebruikt stil staan”, zegt  Stéphane Janin, director of concept cars design bij Renault, in het persbericht. “De Renault Symbioz verbindt de auto daarom met thuis. Hierdoor staat de auto centraal in de familie en gebruiken de gezinsleden hem intensiever, als mobiele, multifunctionele leefruimte.”

Slim laden

Digitalisering speelt een grote rol in de toekomstvisie van Renault. Het stelt de conceptauto namelijk in staat om slim te laden en ontladen. Als er in de aankomende 48 uur geen reizen gepland staan, blijft er bijvoorbeeld een minimaal hoeveelheid stroom achter in de accu. Bij een weekendje weg op de planning wordt de batterij juist volledig opgeladen.

Zelfrijdend

De Renault Symbioz is volledig ingericht op een toekomst van zelfrijdend vervoer. De auto beschikt dan ook over een groot OLED-scherm, compleet met multimedia-systeem. Daarnaast vouwt het stuur automatisch in het dashboard en worden de gaspedalen ingetrokken als de auto op autonome stand staat. De bestuurders- en passagiersstoel zijn daarnaast in staat om 180 graden te draaien, naar de andere inzittenden toe.

Elektrisch

De innovatieve conceptauto is daarnaast volledig elektrisch en biedt een reëel actieradius van 500 kilometer. Twee elektromotoren zorgen voor een vermogen van 500 kilowatt, waarmee de auto binnen 6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereert. Het accupakket van 72 kilowattuur kan binnen 20 minuten voor meer dan 80 procent opgeladen worden.

De visie van Renault is er eentje die een blik in de verre toekomst werpt: 2030. Het automerk verwacht dan ook dat de prestaties, actieradius en laadtijd van de auto tegen die tijd nog beter zullen zijn.

Meer lezen

De jaarlijkse Salon de Promotion van Renault weer voor de deur.

12 juni 2017

De jaarlijkse Salon de Promotion van Renault weer voor de deur. Om iedereen de kans te geven te profiteren van de vele aanbiedingen, valt binnenkort huis-aan-huis in heel Nederland, een speciale Salon de Promotion krant bij miljoenen Nederlanders op de mat.

"Elk jaar weer een heel spektakel", weet Wimfried van Kesteren. ""Samen met Renault organiseren we dit festijn al jaren, maar het blijft een succesnummer. In Kampen hebben we de meeste ruimte en daar staan ook de meeste nieuwe modellen. De showroom staat er piekfijn bij. Wij mogen tot en met 24 september hele mooie aanbiedingen doen. Zo kunnen snelle beslissers gebruikmaken van een beslisbonus die bijvoorbeeld bij de Renault Megane oploopt Estate tot € 2800,- . De bonussen gelden alleen op de voorraad auto's i.

Bekijk de voorraad

Dacia presenteert nieuwe Duster

12 juni 2017

Dacia presenteert nieuwe Duster
Dacia presenteert de volledig nieuwe Duster. De iconische SUV van Dacia versterkt zijn aantrekkingskracht dankzij de modernere en robuustere styling en nog meer gebruiksgemak en veelzijdigheid. Na meer dan een miljoen verkochte exemplaren van de huidige generatie wordt opnieuw een spannend hoofdstuk geopend in de geschiedenis van Dacia. #AllNewDuster #Dacia.

De nieuwe Dacia Duster beleeft zijn wereldpremière op de autoshow van Frankfurt, die 14 tot en met 24 september 2017 voor publiek is geopend. Het is een absoluut hoogtepunt voor Dacia, aangezien van de eerste generatie Duster wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren verkocht zijn. Het volledig nieuwe model heeft alles in huis om het succes onverminderd voort te zetten. Zijn avontuurlijke karakter wordt benadrukt door een nieuw design met een herkenbaar DNA, waarmee de Duster nog robuuster en gespierder toont. De nieuwe carrosseriekleur Orange Atacama versterkt bovendien nog eens zijn krachtige persoonlijkheid.

Voorzijde
De nieuwe grille sluit naadloos aan op de koplampen die op de uiterste hoeken geplaatst zijn en daarmee de visuele breedte van de Duster versterken.
Nieuwe lichtsignatuur inclusief LED-dagrijverlichting verdeeld in drie delen van de koplampunit.
De scherpe vouwen van de motorkap dragen bij aan de stoere uitstraling.
De skidplate is aanzienlijk groter en volledig in satijn-chroomkleur uitgevoerd en bovendien krasbestendig.
Zijkant
De verhoogde taillelijn versterkt de indruk van kracht en veiligheid.
De voorruit is iets steiler en 100 mm verder naar voren geplaatst ten opzichte van het huidige model, waardoor de cabine langer is en ruimer overkomt.
Nieuwe aluminium dakrails volgen de lijn van de voorruit en creëren een dynamisch profiel.
De kenmerkende, brede wielkasten zijn meer opgevuld dankzij 17-inch wielen.
Zwarte dorpelbeschermers zorgen voor een extra robuuste look.
Achterzijde
Zelfverzekerde houding dankzij de brede heupen.
Sterke visuele breedte dankzij krachtige horizontale lijnen en achterlichtunits op de uiterste hoeken.
Kenmerkende achterlichtsignatuur met vier aparte segmenten.
Bredere, volledig in satijn-chroomkleur uitgevoerde skidplate completeert het aantrekkelijke design.
 
Behalve het nieuwe exterieurdesign heeft de nieuwe Dacia Duster ook een volledig nieuw ontworpen interieur met een verhoogde kwaliteitsbeleving en nieuwe voorzieningen.
 
De nieuwe Duster wordt onthuld tijdens de persconferentie van Dacia op de internationale autoshow van Frankfurt (IAA), op 12 september 2017 om 11.10 uur door Jean-Christophe Kugler, Executive Vice-President, Chairman of Europe Regio. De persconferentie is bovendien live te volgen via de website group.renault.com. Volg het nieuws via #AllNewDuster en #Dacia.

Meer lezen

28 Nieuwe Renaults voor Habovo 

12 juni 2017

Autobedrijf Van Kesteren aan Kilbystraat is momenteel omgeven door een heus cordon van spiksplinternieuwe witte Renaults. Twaalf Trafic's, tien Kangoo's, vier Megane's en twee Kadjars staan als een mobiele muur, bumper aan bumper opgesteld. De auto's zijn bestemd voor de Habovo Groep die onlangs de mega-order van maar liefst 28 Renaults plaatste. "Geen alledaags gezicht en ook geen alledaagse order. We hebben een bijzondere relatie met Habovo die al zo'n 17 jaar teruggaat. Ander belangrijk punt om ons de opdracht te gunnen was, volgens mij, dat we Habovo, veel zekerheden bieden en geen zorgen geven," legt Wimfried van Kesteren de achtergronden van de opmerkelijke overeenkomst uit.
Voor Herman Boeve, van de Habovo Groep, is de deal ook een uitvloeisel van een samenloop van omstandigheden. "We hebben net een bedrijf in Assen overgenomen en waren daarnaast, voor een aantal andere bedrijven van ons, toe aan nieuwe auto's. Zoveel nieuwe auto's tegelijk hebben wij ook nog niet eerder gekocht", aldus Herman Boeve.

 Inmiddels is het bedrijf flink gegroeid en vallen Donec Afbouw, Nicon Vloeren, Metselbedrijf Van der Weerd, Prostuc Afbouw, Brabant Afbouw, Tegelcentrum Dorgelo en Zendijk Personeelsdiensten ook onder de Habovo Groep. 
Dat Habovo door de jaren heen klant is gebleven bij Van Kesteren heeft een aantal redenen."Hoe die het doet, weet ik niet, maar 't lukt hem altijd. Wimfried zorgt dat we altijd rijden. Dat is voor ons super belangrijk!" Daarnaast is de keuze voor Van Kesteren ook praktisch ingegeven. "Mooi dichtbij en ik vind het belangrijk om met andere lokale ondernemers op te trekken," besluit Herman Boeve.

Meer lezen

Maak kennis met..

12 juni 2017

Maak van 15 t/m 25 juni aanstaande, kennis met de nieuwe Renault Captur en de nieuwe Renault Koleos tijdens het Crossover Festival bij Van Kesteren Renault in Kampen en Zwartsluis. Tijdens het Crossover Festival heeft Van Kesteren exclusieve aanbiedingen voor wie de nieuwe Renault Captur, de nieuwe Koleos of de Kadjar koopt of least.

Nieuwe Renault Captur en Koleos

‘Ontdek de nieuwe Renault Captur met opvallende nieuwe details, zoals de C-shape LED-dagrijverlichting en vernieuwde wielen, vertelt Wimfried van Kesteren. ‘Verbaas je vervolgens over de hoge zit en krachtige lijnen van deze stoere crossover’. De nieuwe Koleos trekt ieders aandacht met o.a. zijn atletisch profiel, robuuste voorkant en full LED verlichting. 

Groot voordeel op de nieuwe Renault Captur en Kadjar

‘We bieden ter introductie een upgrade naar een automatische versnellingsbak ter waarde van € 1.600,- cadeau op de Captur. Maakt u geen gebruik van de automaat-upgrade, dan ontvangt u € 1.600,- Festival Voordeel. Op de Kadjar geldt dezelfde aanbieding: u ontvangt de automaat-upgrade ter waarde van € 2.200,- als introductie aanbod. En maakt u geen gebruik van deze upgrade, dan ontvangt u € 2.200,- Festival Voordeel’. 

‘Daarnaast ontvangt u op verschillende uitvoeringen van de nieuwe Captur en Kadjar nog steeds het Easy Life Pack t.w.v. €495,- cadeau. Met innovaties zoals parkeersensoren voor en achter, achteruitrijcamera, Easy Park Assist en Blind Spot Warning maakt Renault uw leven een stuk makkelijker!’ 

Meer lezen
Nieuwsoverzicht