10 tips voor een rustige auto rit!

Met deze 10 tips houd je ze gedurende de rit lekker rustig!

In de zomerperiode zijn lange autoritten vaak onvermijdbaar. Met de auto naar het buitenland? Je zit al snel meer dan 10 uur in de auto. Dat is niet alleen voor jou zelf lang en vermoeiend, de kinderen vinden het vaak ook niet veel aan. En dus ben jij voortdurend bezig om die kids op de achterbank te vermaken en dat maakt de rit alleen maar extra vermoeiend.
Maar het kan anders! Met deze 10 tips houd je ze gedurende de rit lekker rustig!

1. Bereid ze voor op de rit

1. Bereid ze voor op de rit, op deze manier zijn ze voorbereid op het stilzitten én ze kunnen meedenken over hoe zij zich denken te vermaken. Zo kun je ze van tevoren meenemen naar die bibliotheek voor leesvoer of naar de supermarkt voor hun favoriete snacks, dan hebben ze ook wat om naar uit te kijken onderweg.

2. Alles opgeladen?

2. Laad de tablets maar op, en installeer van tevoren spelletjes die geen internet nodig hebben. Zo vermaken ze zich wel even. Meerdere kinderen en maar één tablet? Zet een timer om bijvoorbeeld het uur, zodat het duidelijk is wanneer ze moeten wisselen.

3. Geen tablet achterin?

3. Wanneer je geen tablet achterin wilt of hebt of gewoon als extra: bedenk -samen met de kinderen- spelletjes voor op de achterbank. Denk aan achterbankbingo, autokleuren of -merken spel (wie als eerst 10 dezelfde heeft gezien heeft gewonnen), de woordenslang, wie ben ik (met post-it’s) enzovoort.

4. vakantie-doe-boeken

4. Ook puzzelboekjes, kleurboeken of vakantie-doe-boeken zijn vaak een groot succes. Wat je ze ook geeft, geef ze om de zoveel tijd iets nieuws te doen, zodat ze zich niet vervelen.

5. Raamstickers

5. Voor de kleintjes werken makkelijk verwijderbare raamstickers en raamstiften erg goed.

6. Spotify afspeellijst

6. Maak van tevoren een afspeellijst waarin ieder gezinslid een x aantal liedjes mag zetten, en zet deze in de auto dan op shufflemodus. Zo heeft iedereen om de zoveel tijd een leuk lied om van te genieten. Luisterboeken houden de kinderen ook rustig!

7. Lekker!!

7. Zorg voor genoeg lekkers, eventueel van tevoren zelf gemaakt met de kinderen, dan kijken ze extra uit naar de snackmomentjes.

8. Pauze!

8. Houd voldoende pauzes onderweg, zodat de kinderen kunnen plassen en lekker even kunnen rondrennen.

9. Vertrek niet overdag

9. Vertrek niet overdag, maar op momenten dat de kinderen eigenlijk zouden slapen, zodat ze de eerste uren nog wat slaap meepakken, gegarandeerd stilte op de achterbank ;)

10.zijn we er al bijna?

10. Geef de kinderen als ze oud genoeg zijn een plattegrond waarop je de route markeert. Zo kun je af en toe aanwijzen waar jullie zijn, zodat je de zin “zijn we er al bijna?” een stuk minder vaak hoort.

En als laatste, voorkom zo goed als je kan autopech, want daar worden de kids - en jij zelf natuurlijk- al helemaal onrustig van. Ben je nog niet langs Van Kesteren Renault geweest of ga pas volgende week rijden? Laat je auto voor slechts € 14,95 een zomercheck doen. Wij checken jouw Renault uitgebreid en jij kan zorgeloos de weg op!

Actueel Altijd in beweging

Zoals het een autodealer betaamt, is er altijd beweging rond Van Kesteren. Nieuws, acties, tips, referenties. Je leest het hier!

Renault Captur Hybrid nu ook in stekkerloze uitvoering beschikbaar

Renault Captur Hybrid nu ook in stekkerloze uitvoering beschikbaar

Lees meer
Vier jaar gratis onderhoud en garantie bij de aanschaf van een nieuwe Renault

Vier jaar gratis onderhoud en garantie bij de aanschaf van een nieuwe Renault

Lees meer

Contact Altijd startklaar

Aankoop? Onderhoud? Reparatie? Waar je ons ook voor nodig hebt, we staan altijd startklaar. Zowel in Kampen als in Zwartsluis.

Van Kesteren Kampen

Van Kesteren Kampen

Kilbystraat 4, 8263 CJ Kampen
038 - 331 32 41
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden
Ma. t/m do. 07:30 - 18:00
Vr. 07:30 - 21:00
Za 08:00 - 17:00
Van Kesteren Zwartsluis

Van kesteren Zwartsluis

Grote Kranerweerd 23, 8064 PE Zwartsluis
038 - 386 80 38
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden
Ma. t/m vr. 08:00 - 18:00
Za 09:00 - 17:00
Van Kesteren: Daar weet je de weg altijd naar terug te vinden!
cross filter half-arrow menu-dropdown plus facebook instagram linkedin twitter youtube