André Klumpje maakt overstap naar elektrisch rijden: ‘Bevalt perfect!’


Jarenlang reed André Klumpje met veel plezier in een Renault Vel Satis. Een bijzonder en niet veel voorkomend model, dat hem alle comfort en rijgenot bood dat hij zocht. Onlangs maakt de IJsselmuidenaar de overstap naar elektrisch rijden. Van Kesteren hielp hem aan een prachtige Renault ZOE. En dat bevalt ‘perfect’. Naast dat de ZOE erg comfortabel rijdt, scheelt het André en zijn vrouw ook flink in de kosten voor brandstof en wegenbelasting.

Aanvankelijk was het helemaal niet André’s bedoeling om een elektrische overstap te maken. “Ik was in de garage van Van Kesteren om de koplampen van mijn Vel Satis te vervangen”, vertelt André. “Ik ken ze al jaren heel goed en we kwamen aan de praat. Ik ben inmiddels gepensioneerd en wilde wel eens wat anders. Met name een goedkopere en milieuvriendelijkere auto. Voor een volle tank zou ik met mijn Vel Satis nu zo 160 euro betalen. Tel daar de wegenbelasting en verzekering bij op.”

Comfortabele auto

André had wel een belangrijke voorwaarde: zijn nieuwe auto moest minstens zo comfortabel en laagdrempelig zijn als zijn Vel Satis. De Renault-liefhebber heeft namelijk rug- en nekklachten. “Zo kwamen we uiteindelijk bij een ZOE uit 2018 terecht”, legt hij uit. “In het kader van het milieu en energieverbruik past deze auto helemaal bij mijn wensen. En ook het rekensommetje qua kosten bevalt erg goed, mede omdat we zonnepanelen hebben. We betalen geen wegenbelasting meer, de verzekering kost de helft minder en qua stroom betalen we ongeveer een tientje voor 250 kilometer rijden.”

André en zijn vrouw hebben een laadpaal bij huis staan. “Het is geen snellader, dus het duurt even om hem helemaal op te laden”, verduidelijkt André, die inmiddels een kleine 20 jaar Renault rijdt. “Maar we hebben de tijd, dus dat is geen probleem. En onderweg laad je hem binnen een kwartier alweer een heel eind op. Daar komt bij dat de auto heel comfortabel en stil rijdt. Hij zit heerlijk en ik kom er makkelijk in en uit.”

Heel goede service

Ook over de service van Renault Van Kesteren is hij erg te spreken. “Ik haal mijn auto’s daar al jaren”, vertelt André, die hiervoor een Renault Scénic en twee Vel Satis-modellen bezat. “De service bij Van Kesteren is heel erg goed, ze zijn vriendelijk en het voelt vertrouwd. En als er eens wat met mijn auto is, hebben ze altijd een goede oplossing. Alleen maar plus, dus!”

Actueel Altijd in beweging

Zoals het een autodealer betaamt, is er altijd beweging rond Van Kesteren. Nieuws, acties, tips, referenties. Je leest het hier!

Nieuwe Scenic Electric nu volop beschikbaar

Nieuwe Scenic Electric nu volop beschikbaar

Lees meer
De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

Lees meer

Contact Altijd startklaar

Aankoop? Onderhoud? Reparatie? Waar je ons ook voor nodig hebt, we staan altijd startklaar. Zowel in Kampen als in Zwartsluis.

Van Kesteren Kampen

Van Kesteren Kampen

Kilbystraat 4, 8263 CJ Kampen
038 - 331 32 41
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 07:30 to 17:30 uur.
Werkplaatsreceptie: 07:30 uur tot 18:00 uur.
Zaterdag: 08:00 tot 12:30 uur (op zaterdag is ons magazijn gesloten)

Openingstijden verkoop
Maandag t/m donderdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Vrijdag: 09:00 tot 21:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren Zwartsluis

Van kesteren Zwartsluis

Grote Kranerweerd 2, 8064 PE Zwartsluis
038 - 386 80 38
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 08:00 tot 17:00 uur.
Werkplaatsreceptie: 08:00 tot 17:00 uur.

Openingstijden verkoop
Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren: Daar weet je de weg altijd naar terug te vinden!
cross filter half-arrow mail menu-dropdown plus phone facebook instagram linkedin twitter youtube