De Gilden test Kangoo Electric: 'Positieve indruk'

Twee weken lang testte De Gilden Bouw en Onderhoud onze Kangoo Electric. Zo zette het Kampense bedrijf zijn eerste stappen op het gebied van elektrisch rijden. “Het was voor ons heel leerzaam”, vertelt Jeroen van der Kolk, financieel controller bij De Gilden. “Wij vinden duurzaamheid belangrijk en willen graag een steentje bijdragen aan een beter klimaat. We gaan er later dit jaar dan ook zeker mee aan de slag.”


De Gilden Bouw en Onderhoud is een middelgrote ontwikkelende bouwer op het gebied van woningbouw, commercieel vastgoed, scholen, zorg en horeca. Al geruime tijd heeft het bedrijf een uitstekende samenwerking met Renault Van Kesteren. “Het is een prettige regionale dealer, waarmee we een partnership hebben”, legt Jeroen uit. “We hebben een goede band met Wimfried en de medewerkers. We vinden het daarnaast belangrijk om met Renault eenduidigheid in ons wagenpark te hebben.”

10 Renault-bedrijfsauto’s

Dat wagenpark telt momenteel 10 Renault-bedrijfsauto’s, bestaande uit Trafics en Kangoo’s. “We hadden intern het onderwerp elektrisch rijden al eens besproken”, legt Jeroen uit. “Ook vanuit de markt en van opdrachtgevers krijgen we wel eens de vraag of we elektrisch rijden. Wimfried belde ons met het aanbod om de Kangoo Electric eens te proberen. Om te kijken of het bij ons bedrijf past.”

En zo geschiedde. Een medewerker van De Gilden, die zo’n 40 a 50 km van het bedrijf af woont, testte de Kangoo twee weken uit. “In het begin was hij toch wel sceptisch”, vertelt Jeroen. “Omdat hij iets verder van ons bedrijf af woont, liep hij tegen praktische problemen aan. Hij moest nadenken over waar en wanneer hij de auto moest opladen. Hij kon thuis niet laden en het dichtstbijzijnde openbare laadpunt was op 2 kilometer afstand.”

Kortere ritjes

Op de bouwplaats was die afstand 400 meter. “De jongens moeten nog wel eens naar hun auto om gereedschap op te halen of gedurende dag even weg, dus dat is dan minder handig. Ook liet de stroomcapaciteit op de bouwplaats het niet toe om de Kangoo en nog een andere elektrische auto tegelijkertijd op te laden.”

Voor deze medewerker was de Kangoo dus minder handig, concludeert Jeroen. “Maar ik zie ons zeker wél een elektrische auto gebruiken voor kortere ritjes in de buurt of voor het woon-werkverkeer van een medewerker op kantoor. Onze werkregio is op dit moment toch voornamelijk Kampen en IJsselmuiden. En op kantoor hebben we een laadpunt.”

Positieve indruk

Naast de praktische zaken waar De Gilden tegenaan liep, is het bedrijf erg te spreken over de Kangoo Electric. “We hebben echt een positieve indruk gekregen van het rijgedrag”, vertelt Jeroen. “De auto is geruisloos en representatief. Verder zijn de laadruimte en trekhaak prettig. We kunnen hier een kleinere aanhanger aanzetten, die tot 1.500 kilo kan trekken. Ook over de Open Sesame-deuren zijn we goed te spreken.”

Jeroen verwacht in de tweede helft van dit jaar een start te maken met het elektrificeren van het wagenpark. “Het een kwestie van de knop omzetten. Het is anders rijden dan een benzineauto. Dat heeft tijd nodig. Maar als je eenmaal een oplossing voor de praktische problemen hebt, denk je ook: waar maken we ons druk om.”

Actueel Altijd in beweging

Zoals het een autodealer betaamt, is er altijd beweging rond Van Kesteren. Nieuws, acties, tips, referenties. Je leest het hier!

De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

Lees meer
De mensen van Van Kesteren hebben een luisterend oor en zijn altijd vriendelijk

De mensen van Van Kesteren hebben een luisterend oor en zijn altijd vriendelijk

Lees meer

Contact Altijd startklaar

Aankoop? Onderhoud? Reparatie? Waar je ons ook voor nodig hebt, we staan altijd startklaar. Zowel in Kampen als in Zwartsluis.

Van Kesteren Kampen

Van Kesteren Kampen

Kilbystraat 4, 8263 CJ Kampen
038 - 331 32 41
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 07:30 to 17:30 uur.
Werkplaatsreceptie: 07:30 uur tot 18:00 uur.
Zaterdag: 08:00 tot 14:30 uur

Openingstijden verkoop
Maandag t/m donderdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Vrijdag: 09:00 tot 21:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren Zwartsluis

Van kesteren Zwartsluis

Grote Kranerweerd 2, 8064 PE Zwartsluis
038 - 386 80 38
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 08:00 tot 17:00 uur.
Werkplaatsreceptie: 08:00 tot 17:00 uur.

Openingstijden verkoop
Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren: Daar weet je de weg altijd naar terug te vinden!
cross filter half-arrow mail menu-dropdown plus phone facebook instagram linkedin twitter youtube