Hans & Pythia blij met elektrische ZOE: ‘Weinig onderhoud, geen wegenbelasting'

Hans Meijberg (61) en Pythia Hamminga (59) kun je zonder twijfel grote Renault ZOE-fans noemen. In 2014 kocht Hans het allereerste model van deze elektrische auto. In de jaren erna volgden nog drie exemplaren, want ook zijn vrouw Pythia ging ZOE rijden. Ze kiezen niet alleen steeds voor dit automodel, maar ook voor Renault Van Kesteren. “Wimfried zegt altijd eerlijk waar het op staat en denkt actief met je mee.”

Zo stelde de autodealer de twee recent nog op de hoogte van een speciale Renault-subsidieregeling van 4.000 euro, die liep tot eind augustus. “We hadden eigenlijk niet meteen een nieuwe auto nodig”, vertelt Hans. “Maar Wimfried bracht ons op de hoogte van deze subsidieregeling, bovenop een overheidssubsidie van 4.000 euro. Dan wordt inruilen opeens heel aantrekkelijk. Dus hebben we de aankoop van een nieuwe ZOE naar voren geschoven.”

Milieu

Hans koos zes jaar geleden voor de elektrische ZOE om verschillende redenen. Ten eerste was er het milieuaspect. “We stoten nu geen CO2 en fijnstof uit”, legt hij uit. “De auto moet natuurlijk wel opgeladen worden. Daarvoor gebruiken we elektriciteit die wordt opgewekt in een elektriciteitscentrale. Maar dat opwekken gebeurt centraal, waarbij afvalstoffen gefilterd worden.”

Geen wegenbelasting

Een flinke kostenreductie is de tweede belangrijke reden voor hun keuze voor ZOE. “Het aanschaffen van de auto is misschien duurder, maar als je alles bij elkaar optelt ben je al snel goedkoper uit”, verduidelijkt Hans. “We betalen geen wegenbelasting en hebben geen brandstofkosten. We hebben een eigen laadpaal, waarvoor we tot 22 cent per kWh betalen.”

Bijna geen onderhoudskosten

Maar verder hebben Hans en Pythia bijna geen onderhoudskosten. “Zo’n 190 euro in het jaar, dat zie je bijna bij geen enkele andere auto”, vertelt Hans. “Dat komt omdat een elektrische auto een motor heeft zonder bewegende onderdelen, zoals een brandstofmotor die wel heeft. Ook heeft de ZOE bijvoorbeeld geen uitlaat en versnellingsbak. Allemaal onderdelen die dus ook niet stuk kunnen gaan.”

Hans maakt er een sport van om zo veel mogelijk kilometers uit zijn elektrische ZOE te halen. “Dat is echt een hobby van me”, zegt hij lachend. “De elektromotor kan snel accelereren, maar ik rij er heel rustig mee. De ZOE heeft Active Break. Zo’n 200 meter voor een stoplicht geef ik geen gas meer. Vanaf dat moment remt de auto vanzelf af en laadt zo de accu weer op. Ik heb een keer ruim 400 kilometer gehaald. Maar dat is wel afhankelijk van het weer. Als er veel wind staat, merk je het wel.” 

Van Kesteren

Hans en Pythia zijn al jaren heel tevreden klanten bij Van Kesteren. “Veel autobedrijven doen met name aan korte termijn-denken”, legt Hans uit. “Van Kesteren niet, die denkt altijd met je mee en lost eventuele problemen keurig op. Hij zegt eerlijk waar het op staat. Daarom komen we ook steeds weer terug. Ook familie heeft auto’s bij Van Kesteren gekocht, op ons aanraden.”

Actueel Altijd in beweging

Zoals het een autodealer betaamt, is er altijd beweging rond Van Kesteren. Nieuws, acties, tips, referenties. Je leest het hier!

Nieuwe Scenic Electric nu volop beschikbaar

Nieuwe Scenic Electric nu volop beschikbaar

Lees meer
De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

Lees meer

Contact Altijd startklaar

Aankoop? Onderhoud? Reparatie? Waar je ons ook voor nodig hebt, we staan altijd startklaar. Zowel in Kampen als in Zwartsluis.

Van Kesteren Kampen

Van Kesteren Kampen

Kilbystraat 4, 8263 CJ Kampen
038 - 331 32 41
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 07:30 to 17:30 uur.
Werkplaatsreceptie: 07:30 uur tot 18:00 uur.
Zaterdag: 08:00 tot 12:30 uur (op zaterdag is ons magazijn gesloten)

Openingstijden verkoop
Maandag t/m donderdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Vrijdag: 09:00 tot 21:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren Zwartsluis

Van kesteren Zwartsluis

Grote Kranerweerd 2, 8064 PE Zwartsluis
038 - 386 80 38
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 08:00 tot 17:00 uur.
Werkplaatsreceptie: 08:00 tot 17:00 uur.

Openingstijden verkoop
Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren: Daar weet je de weg altijd naar terug te vinden!
cross filter half-arrow mail menu-dropdown plus phone facebook instagram linkedin twitter youtube