Kees Dijksterhuis

Privé reed het gezin van Kees Dijksterhuis al een aantal jaren een Renault Captur van Van Kesteren. En dat beviel zo goed dat de houder van apotheek Ebbingepoort te Kampen in 2019 ook zakelijk overschakelde op het Franse merk. En daarbij vond nog een overstap plaats. Van diesel naar elektrisch.

Zes jaar geleden deed de heer Dijksterhuis al een eerste poging om zijn producten in een elektrische Renault te gaan bezorgen in en rond Kampen en IJsselmuiden. “Toen hebben we proefgedraaid met een Renault Kangoo van Van Kesteren. In theorie zou die een actieradius van 100 km halen met één acculading. Helaas bleek in de praktijk dat we slechts tot 70 km kwamen. Dat was net te weinig…”

Doorontwikkelde techniek

Daarom viel de keuze destijds nog op twee diesel-modellen van Peugeot. Toen de meest bedrijfsgunstige oplosing. “Maar vorig jaar reed ik toevallig een poosje met de fiets achter één van onze bezorgauto’s aan. De lucht die daarbij in mijn neus kwam…” Het moment viel zo ongeveer samen met een belletje van Van Kesteren-verkoper Gertjan de Kimpe.

Belletje van Gertjan

“Hij wist nog dat de deal een aantal jaar geleden afgeketst was en benaderde mij met de mededeling dat er een Renault Kangoo op de markt kwam met een zwaardere accu. Één die wél interessant voor ons kon zijn. Dat hij zo meedacht met ons als klant, bracht ons ertoe nog eens een poging te wagen.” De doorontwikkelde techniek was ditmaal wel toereikend.

Afscheidscadeau

En dus ging de heer Dijksterhuis in overleg met de overige twee participanten binnen de Apothekers Combinatie IJsselmond (ACY) waar hij deel van uitmaakt. “Volgend jaar ga ik na 38 jaar met pensioen. Omdat elektrisch rijden een langgekoesterde wens van me was, gunde iedereen me dit bij wijze van afscheidscadeau.”

Volledige ontzorging

Dat Van Kesteren de leverancier zou worden, stond vast. “Privé voelden we ons al thuis bij Wimfried en zijn team. Nooit zijn we met een kluitje het riet ingestuurd. En ook zakelijk staan ze nu altijd voor ons klaar. Lekke band? Ze komen supersnel op locatie. Schade? Ze lossen het soepel op. Van Kesteren ontzorgt echt volledig.”

Rond de aanschaf van de twee elektrische Renault Kangoo’s bleek dat ook weer. “De laadpalen werden bij onze vestiging geïnstalleerd en ze gaven heel duidelijk aan welke subsidies we aan konden vragen en hoe. En omdat elektrisch rijden even wennen is, legden ze ons haarfijn het ideale gebruik uit. Mede daardoor is iedereen nu dolenthousiast over elektrisch rijden.”

Actueel Altijd in beweging

Zoals het een autodealer betaamt, is er altijd beweging rond Van Kesteren. Nieuws, acties, tips, referenties. Je leest het hier!

De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

Lees meer
De mensen van Van Kesteren hebben een luisterend oor en zijn altijd vriendelijk

De mensen van Van Kesteren hebben een luisterend oor en zijn altijd vriendelijk

Lees meer

Contact Altijd startklaar

Aankoop? Onderhoud? Reparatie? Waar je ons ook voor nodig hebt, we staan altijd startklaar. Zowel in Kampen als in Zwartsluis.

Van Kesteren Kampen

Van Kesteren Kampen

Kilbystraat 4, 8263 CJ Kampen
038 - 331 32 41
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 07:30 to 17:30 uur.
Werkplaatsreceptie: 07:30 uur tot 18:00 uur.
Zaterdag: 08:00 tot 14:30 uur

Openingstijden verkoop
Maandag t/m donderdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Vrijdag: 09:00 tot 21:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren Zwartsluis

Van kesteren Zwartsluis

Grote Kranerweerd 2, 8064 PE Zwartsluis
038 - 386 80 38
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 08:00 tot 17:00 uur.
Werkplaatsreceptie: 08:00 tot 17:00 uur.

Openingstijden verkoop
Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren: Daar weet je de weg altijd naar terug te vinden!
cross filter half-arrow mail menu-dropdown plus phone facebook instagram linkedin twitter youtube