‘Renault biedt mij alles wat ik zoek in een auto’

De liefde voor Renault werd Daniël van der Weerd met de paplepel ingegoten. Zijn ouders rijden al jarenlang in auto’s van het Franse merk, evenals vier van zijn broers en zussen. Daniel zelf is inmiddels toe aan zijn vierde exemplaar. De 27-jarige IJsselmuidenaar kocht onlangs bij Renault-dealer Van Kesteren een bijzondere uitvoering van de Megane, de sportieve Megane RS280 EDC uit 2018. De auto waar Wimfried van Kesteren, ook groot Renault Sport-liefhebber, mee gereden heeft.


De passie voor deze auto is groot, vertelt Daniël. “Ik hield al van Renault Sport, ik had al eens testgereden in een Clio RS”, legt hij uit. “Hoewel ik zelf niet zo’n sporter ben, vind ik het mooi om in sportieve auto’s te rijden. Ik had al een ‘gewone’ Megane, toen ik een RS-uitvoering bij Van Kesteren zag staan. Ik heb toen een testrit gemaakt. Ook mocht ik hem gebruiken om mijn zusje naar het gala te brengen. Ze was blij verrast dat ze in zo’n stoere bak gebracht werd.”

Bijzondere uitvoering

Toen bleek dat Daniël ook nog eens een mooi bedrag voor zijn toenmalige Megane terugkreeg, hakte hij de knoop door. En daar heeft hij tot op de dag van vandaag geen spijt van. “Het is een bijzondere uitvoering, met een wit parelmoeren kleur en zwart dak. Dat zie je niet vaak bij RS. Het is anders dan anders. De Megane RS heeft 4-Control (vierwielbesturing, red.) en is ook erg snel: volgens de papieren trekt hij binnen 5,8 seconden op naar de 100 kilometer per uur. De auto heeft 280 PK, met een topsnelheid van 250 kilometer per uur. Maar ik ben een rustige rijder, hoewel ik nu wel af en toe even flink zal optrekken, haha.”

Renault biedt Daniël alles wat hij zoekt in een auto. “Het is een heel betrouwbaar merk. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad en mijn familie ook niet. Ook qua design, zowel binnen als buiten, vind ik het een knap staaltje werk. Renault brengt de techniek van een gezinsauto naar heel sportieve wagens. Een ander pluspunt is het grote comfort; de stoelen zit heel fijn en de auto deint lekker over de weg.”

Service

Daar komt bij dat de service bij Van Kesteren erg goed is, vervolgt Daniël. “Die service vind je niet overal. Ik ben er kind aan huis, de koffie staat altijd klaar. Van Kesteren helpt je graag, dat zie je gewoon aan alles.”

Actueel Altijd in beweging

Zoals het een autodealer betaamt, is er altijd beweging rond Van Kesteren. Nieuws, acties, tips, referenties. Je leest het hier!

Nieuwe Scenic Electric nu volop beschikbaar

Nieuwe Scenic Electric nu volop beschikbaar

Lees meer
De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

Lees meer

Contact Altijd startklaar

Aankoop? Onderhoud? Reparatie? Waar je ons ook voor nodig hebt, we staan altijd startklaar. Zowel in Kampen als in Zwartsluis.

Van Kesteren Kampen

Van Kesteren Kampen

Kilbystraat 4, 8263 CJ Kampen
038 - 331 32 41
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 07:30 to 17:30 uur.
Werkplaatsreceptie: 07:30 uur tot 18:00 uur.
Zaterdag: 08:00 tot 12:30 uur (op zaterdag is ons magazijn gesloten)

Openingstijden verkoop
Maandag t/m donderdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Vrijdag: 09:00 tot 21:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren Zwartsluis

Van kesteren Zwartsluis

Grote Kranerweerd 2, 8064 PE Zwartsluis
038 - 386 80 38
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 08:00 tot 17:00 uur.
Werkplaatsreceptie: 08:00 tot 17:00 uur.

Openingstijden verkoop
Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren: Daar weet je de weg altijd naar terug te vinden!
cross filter half-arrow mail menu-dropdown plus phone facebook instagram linkedin twitter youtube