‘Van Kesteren voelt echt als familie, ze denken altijd met je mee’

De familie Lange kan met recht een Renault-gezin pur sang genoemd worden. In totaal 9 (!) Renaults rijden momenteel rond van Koos Lange, zijn vrouw en 6 kinderen. “Toen mijn schoonzoon in de familie kwam, wilde hij persé geen Renault, omdat iedereen er al één had”, vertelt Koos met een lach. “Maar inmiddels rijdt hij in z’n tweede Scénic. Hij heeft er veel plezier van!”

De liefde voor het Franse automerk gaat ver terug bij de familie Lange uit Kampen. Medio jaren ’70 kochten Koos en zijn vrouw een Renault 16. En sindsdien volgden er, op twee uitstapjes na, nog vele Renaults. De teller staat bij Koos en zijn vrouw Janny inmiddels op 11!

“De Renault 16 kochten we in een tijd dat we als gezin niet veel geld te besteden hadden”, kijkt Koos terug. “Het was een ontzettend fijne auto, die betaalbaar was en bij ons gezin paste, met toen nog 3 kinderen. Sindsdien volgden een Renault 11, Renault 19, een Laguna, twee Renaults 25, twee Twingo’s en 3 Scénics. Een tijdlang gebruiken we twee auto’s, waarbij Janny in de R11 en Twingo’s reed.”

Helemaal gek van Scénic

Momenteel rijdt het echtpaar dus in een Scénic. “We zijn daar helemaal gek mee”, legt Koos uit. “Deze auto heeft een hoge instap, wat belangrijk is als je boven de 70 bent. Daarnaast spreken ons de ruimte, het comfort en de betrouwbaarheid heel erg aan. En ook het trekvermogen, omdat we een caravan hebben. Ik kan eigenlijk geen dingen noemen die me tegenstaan. Ja, misschien één klein ding: onze huidige Scénic heeft niet de handige opbergvakjes onder de stoelen die de vorige 2 wel hadden.”

Hele gezin in een Renault

Het enthousiasme van Koos en Janny wakkerde de passie voor Renault ook bij de rest van het gezin aan. Alle kinderen rijden er in minimaal één. “Ik heb ze er niet voor hoeven overhalen, ze zijn door het merk zelf overtuigd geraakt”, zegt Koos lachend. Dat wordt bevestigd door de kinderen van Koos en Janny. “Na twee keer een ander merk zijn we snel weer teruggegaan. Renault heeft ons nog nooit stil laten staan in tunnels of op snelwegen. De andere merken wel.”

Een ander zegt: “Het valt me op dat Renault niet als beste merk wordt aangeprezen bij monteurs en garages, maar wij hebben nog nooit problemen gehad. Het rijdt heerlijk en genoeg ruimte! Zelfs zoveel dat we met 3 volwassenen, 2 kids in kinderstoeltjes en vakantie-inboedel makkelijk vanuit Frankrijk naar Nederland kunnen rijden.”

Een van de zoons van Koos en Janny heeft ook als autoverkoper gewerkt bij Van Kesteren. “Daar heeft hij een mooie tijd beleefd”, legt Koos uit. “Inmiddels is hij niet meer actief in de autobranche, maar heeft nog wel steeds 2 Renaults die bij Van Kesteren wegkomen.”

‘Van Kesteren voelt als familie’

De ervaringen met Van Kesteren zijn sowieso heel goed, vertelt Koos. “Het voelt echt als familie”, legt hij uit. “Heel prettig. Je wordt hier serieus genomen en ze komen afspraken altijd na. Ze kijken niet naar hoe ze zoveel mogelijk aan je kunnen verdienen, maar naar de beste oplossing voor de klant. Ze denken echt met je mee, ook als er een keer wat tegenzit. Voor een deel is dat Wimfried van Kesteren, maar ook met het personeel hebben we een heel goede band. Ik ga er altijd vol vertrouwen naar toe

Actueel Altijd in beweging

Zoals het een autodealer betaamt, is er altijd beweging rond Van Kesteren. Nieuws, acties, tips, referenties. Je leest het hier!

Nieuwe Scenic Electric nu volop beschikbaar

Nieuwe Scenic Electric nu volop beschikbaar

Lees meer
De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

Lees meer

Contact Altijd startklaar

Aankoop? Onderhoud? Reparatie? Waar je ons ook voor nodig hebt, we staan altijd startklaar. Zowel in Kampen als in Zwartsluis.

Van Kesteren Kampen

Van Kesteren Kampen

Kilbystraat 4, 8263 CJ Kampen
038 - 331 32 41
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 07:30 to 17:30 uur.
Werkplaatsreceptie: 07:30 uur tot 18:00 uur.
Zaterdag: 08:00 tot 12:30 uur (op zaterdag is ons magazijn gesloten)

Openingstijden verkoop
Maandag t/m donderdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Vrijdag: 09:00 tot 21:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren Zwartsluis

Van kesteren Zwartsluis

Grote Kranerweerd 2, 8064 PE Zwartsluis
038 - 386 80 38
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 08:00 tot 17:00 uur.
Werkplaatsreceptie: 08:00 tot 17:00 uur.

Openingstijden verkoop
Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren: Daar weet je de weg altijd naar terug te vinden!
cross filter half-arrow mail menu-dropdown plus phone facebook instagram linkedin twitter youtube