Wim van Kesteren

Liefst 14 (!) Renault-occasions kocht Wim van Kesteren al, waarvan de helft bij zijn zoon Wimfried. ‘Goed genoeg en wel zo voordelig’, was jarenlang het devies van senior. Maar op 74-jarige leeftijd gebeurde het dan toch. Met een Renault Captur kocht pa eindelijk een gloednieuwe bolide bij de zaak van zoonlief!

Met zijn vrouw Ans runde Wim ruim dertig jaar lang een schoenen- en sportkledingzaak in zijn geboorteplaats Ommen. Een winkel die generaties lang van vader op zoon overging en waar hij nog altijd voor werkt. “Ik repareer tot op de dag van vandaag nog schoenen voor klanten van de huidige eigenaar. En ook voor andere winkels. Een passie waar ik nog steeds plezier aan beleef.”

Geen schoenen, maar auto’s

Maar ook een passie waar zoon Wimfried niet mee behept is. “Die stond als 12-jarige al aan de pomp bij Renault-dealer Cents in Ommen. Wat ik met schoenen heb, heeft hij met auto’s. Als tiener al droomde hij van een eigen Renault-dealergarage. Omdat we wel de passie voor het ondernemen delen, is hem dat gelukt. Ik vind het prachtig om te zien wat hij bereikt heeft en dat het hem goed afgaat. En dat zeg ik met trots.”

In al die jaren bracht Wimfried bij pa Wim regelmatig aantrekkelijke mogelijkheden voor een nieuwe Renault onder de aandacht. Maar die wees de schoenmaker telkens resoluut van de hand. “Ik zag er het nut niet van in. Mijn vrouw en ik werkten hard voor de zaak en maakten alleen lang gebruik van de auto voor onze vakanties in de bergen van Oostenrijk. Daar bracht een occasion ons ook wel naartoe.”

Op naar Oostenrijk

Deze zomer zet Wim weer koers naar Oostenrijk. Maar veel zal anders zijn. “Mijn vrouw is eind vorig jaar overleden. Voor het eerst van mijn leven maak ik de reis alleen en wandel ik zonder haar door de bergen...” En dan rijdt hij er ook nog eens heen in een gloednieuwe Renault Captur. “Mijn eerste nieuwe auto! Nu snap ik Wimfrieds eerdere pogingen helemaal. In tegenstelling tot een occasion voelt deze auto echt van mezelf.”

Uiteraard viel ook nu de keuze weer op een Renault. “Ik ben ooit begonnen met een tweedehands Renault 4 en sloot mijn occasion-tijd af met een Kadjar. Tussendoor heb ik dertien andere Renaults gereden. Van een Renault 16 tot een Laguna. In al die jaren ben ik net als Wimfried verknocht geraakt aan het merk. Al mijn Renaults reden perfect en bevielen uitstekend.”

Gastvrije ontvangst en bereidwillige hulp

Zoals dat ook gold voor de service bij Renault-dealer Van Kesteren. “Wat me opvalt als ik op de zaak van mijn zoon ben, is dat alle medewerkers met een lach aan het werk zijn. Ze houden van hun werk en stralen dat uit naar de klanten. Dat gebeurt niet alleen bij mij, omdat ik de vader van Wimfried ben. Ik zie dat iedereen die bij Van Kesteren komt gastvrij ontvangen en bereidwillig geholpen wordt.”

Actueel Altijd in beweging

Zoals het een autodealer betaamt, is er altijd beweging rond Van Kesteren. Nieuws, acties, tips, referenties. Je leest het hier!

Nieuwe Scenic Electric nu volop beschikbaar

Nieuwe Scenic Electric nu volop beschikbaar

Lees meer
De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

Lees meer

Contact Altijd startklaar

Aankoop? Onderhoud? Reparatie? Waar je ons ook voor nodig hebt, we staan altijd startklaar. Zowel in Kampen als in Zwartsluis.

Van Kesteren Kampen

Van Kesteren Kampen

Kilbystraat 4, 8263 CJ Kampen
038 - 331 32 41
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 07:30 to 17:30 uur.
Werkplaatsreceptie: 07:30 uur tot 18:00 uur.
Zaterdag: 08:00 tot 12:30 uur (op zaterdag is ons magazijn gesloten)

Openingstijden verkoop
Maandag t/m donderdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Vrijdag: 09:00 tot 21:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren Zwartsluis

Van kesteren Zwartsluis

Grote Kranerweerd 2, 8064 PE Zwartsluis
038 - 386 80 38
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 08:00 tot 17:00 uur.
Werkplaatsreceptie: 08:00 tot 17:00 uur.

Openingstijden verkoop
Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren: Daar weet je de weg altijd naar terug te vinden!
cross filter half-arrow mail menu-dropdown plus phone facebook instagram linkedin twitter youtube