Toen & nu: van 10 Renaults Express 1.6D naar een Captur Plugin Hybrid

Een bijzonder moment, afgelopen zaterdag. We leverden een prachtige parelmoer witte Captur Plug-in Hybrid af aan Aris Weterings en zijn vrouw Yvonne. Al jarenlang zijn zij trouw klant bij ons. Die relatie gaat zelfs 25 jaar terug. Wimfried van Kesteren sloot destijds als 27-jarige autoverkoper bij Autotechno zijn eerste grote zakelijke deal. Met Aris, die toen werkte bij Koldijk Elektrotechniek!


In januari 1996 kwam Wimfried als autoverkoper in dienst bij Autotechno in IJsselmuiden. “Het bedrijf dat we in 2002 overnamen en toen doorging onder mijn eigen naam”, legt hij uit. “Na een tijdje vernam ik dat bij onze grootste klant, Koldijk Elektrotechniek in Zwolle, iemand nieuw in dienst was die het wagenpark beheerde; Aris Weterings. Ik moest daar maar eens kennismaken.”

Vele rode Renaults 4

Koldijk was al sinds de jaren '70 klant bij Autotechno. “De basis van Koldijk lag in Kampen”, legt Wimfried uit. “Indertijd reden ze met vele rode Renaults 4. Daar stond Koldijk ook altijd om bekend. Zoals wij tegenwoordig onze klanten garanderen dat we ze mobiel houden, ging dat toen ook zo met Koldijk. Wij vulden hun vraag voor auto's altijd direct in. Dat resulteerde op een gegeven moment in een rijdend wagenpark van een kleine 40 huurauto's.”

Eerste grote deal

Maar Koldijk groeide stevig. Aris had snel door dat het wagenparkbeheer beter en goedkoper kon. “Dit resulteerde in een deal met 10 Renaults Express 1.6D”, kijkt Wimfried terug. “Voor mij als 27-jarige autoverkoper mijn eerste grote deal en voor Aris was dit hetzelfde. Wij kregen dus direct ook 10 huurauto's terug in voorraad.”

De aflevering van de 10 nieuwe auto's gebeurde op 10 april 1998, nu bijna 25 jaar geleden. “We reden vanuit IJsselmuiden in een lange stoet naar Zwolle toe, om de auto's feestelijk af te leveren”, vertelt Wimfried met een lach.

Trouwe klant

Aris en Yvonne bleven, net als vele andere Koldijk-medewerkers, altijd trouw klant bij ons. Wimfried: “Aris rijdt al jaren in een leaseauto en zijn vrouw Yvonne nog steeds in de Twingo die ze in 2010 nieuw bij ons kocht. Alvast voorbereidend op zijn pensioen vonden Aris en Yvonne het nu het juiste moment om de overstap naar elektrisch rijden te maken. Ze kochten eind vorig jaar een splinternieuwe Captur Plug-in Hybrid in de gelimiteerde Rive Gauche-uitvoering. Deze werd op zaterdag 28 januari aan hen afgeleverd.”

De aflevering werd naast bloemen en wijn voorzien van een ingelijste foto van de aflevering 25 jaar geleden. “Voor zowel Aris als mij een bijzonder moment”, besluit Wimfried.

Actueel Altijd in beweging

Zoals het een autodealer betaamt, is er altijd beweging rond Van Kesteren. Nieuws, acties, tips, referenties. Je leest het hier!

De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

De nieuwe Renault Trafic van Elektrobazen is een echt Kamper project

Lees meer
De mensen van Van Kesteren hebben een luisterend oor en zijn altijd vriendelijk

De mensen van Van Kesteren hebben een luisterend oor en zijn altijd vriendelijk

Lees meer

Contact Altijd startklaar

Aankoop? Onderhoud? Reparatie? Waar je ons ook voor nodig hebt, we staan altijd startklaar. Zowel in Kampen als in Zwartsluis.

Van Kesteren Kampen

Van Kesteren Kampen

Kilbystraat 4, 8263 CJ Kampen
038 - 331 32 41
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 07:30 to 17:30 uur.
Werkplaatsreceptie: 07:30 uur tot 18:00 uur.
Zaterdag: 08:00 tot 14:30 uur

Openingstijden verkoop
Maandag t/m donderdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Vrijdag: 09:00 tot 21:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren Zwartsluis

Van kesteren Zwartsluis

Grote Kranerweerd 2, 8064 PE Zwartsluis
038 - 386 80 38
klantencontact@vankesterenrenault.nl

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 08:00 tot 17:00 uur.
Werkplaatsreceptie: 08:00 tot 17:00 uur.

Openingstijden verkoop
Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.
Van Kesteren: Daar weet je de weg altijd naar terug te vinden!
cross filter half-arrow mail menu-dropdown plus phone facebook instagram linkedin twitter youtube